Az autóüveg fólia azokat sugárzásokat szűri, amik átjutnak az üvegen és csökkentik az utazási komfortot.

UV sugárzás: Káros az emberi bőr számára, annak elöregedését, megégését szélsőséges esetben nem kívánt elváltozásait okozza.

UV

VL Látható fény: Túlzott mennyiségben vakít, tükröződést okoz a kijelzőkön, ezzel megerőltetve a szemeket. Ebben a tartományban érkezik az energia 47%-a.

IR Infravörös sugárzás: Nem kívánt égető érzést kelt, hőérzet szempontjából az egyik legfontosabb tartomány, melybe az energia 53%-a érkezik.
Az autóüveg fólia használatáról megoszlanak a vélemények, és számos előítélet lengi körül. Ugyanakkor az autó ablakainak fóliázása a megfelelő alapanyaggal nem csak egészséges és biztonságos, de még spórolni is lehet vele.
Sokan még mindig a tükrös, vagy a nagyon sötét ablakú maffiózó külsejű autókra gondolnak, amikor az autóablakok fóliázásáról esik szó. Holott a korszerű üvegfóliák igény szerint akár teljesen észrevétlenül, tökéletesen átlátszóan nyújtják szolgáltatásaikat, a hőkinntartásnak már semmi köze a fólia színéhez.A hővédelmen kívül az autóablak fólia megnehezíti a behatolást a jármű belterébe. Olyan nagy szakítószilárdságot biztosít, hogy az ablak téglával is nehezen törhető át. Természetesen az üveg közben összetörik, de a fólia hosszú ideig távol tartja a tolvajt a kocsiban lévő értékektől. A másik biztonságtechnikai előny, hogy üvegtöréskor a balesetveszélyes szilánkok nem repülnek szét, azokat a fólia egyben tartja, továbbra is lezárva az utasteret.Ennél talán még fontosabb, hogy a fóliák jelentősen (99 százalékban) szűrik és visszaverik az UV-, illetve nagymértékben kint tartják a hőért felelős infra sugarakat. A fóliák felhelyezésével kapcsolatban egyébként számtalan tévhit kering, hogy mit engedélyeznek, és mit nem. Ezzel szemben a szabályozás egyértelmű, és nem bonyolult:A gazdasági és közlekedési miniszter 84/2005. (X.11) GKM rendeletének 3. §-a szerint személygépkocsik esetén nem csak a hátsó oldalablakok, de a hátsó szélvédő is bármely sötétségű fóliával jogszerűen ellátható, amennyiben a fólia magyarországi minősítéssel („H” engedély) rendelkezik, valamint a gépjármű két oldalsó tükörrel van ellátva. Pontosítva:− A „B” oszlop mögötti üvegek (hátsó-oldalsó, hátsó szélvédő) csak érvényes “H” minősítő jellel rendelkező anyaggal fóliázhatók, a fényáteresztéstől függetlenül.− A vezető üléssora melletti üvegek is fóliázhatók olyan anyaggal, mely rendelkezik érvényes “H” minősítő jellel, de összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 70 százaléknál. (Tehát betörésvédelmi, és UV-infra szűrő fóliával elláthatók).

− Az első szélvédő (ez alól kivétel a lehajtott napellenzők által takart felület, ahova sötétítő csík szerelhető) is fóliázható érvényes “H” jellel rendelkező anyaggal, ha összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 75 százaléknál.

A műbizonylat igazolja valamennyi fólia eredetiségét, valamint teszi fóliázott autóját közlekedésre jogosulttá.

A biztonságon és a hővédelmen kívül nem utolsó sorban esztétikus,  sportos megjelenést biztosít autójának.

Tappancsok, pelenkák kíméljenek!

A fólia előnyei a gyárilag sötétített üveg vagy a napfényrolóval szemben.

 

SkyFol fólia 
Hővédelem: Infravörös részecskéinek és tartós színezésének köszönhetően szűri a besugárzott hőt.
Átláthatóság: Kristálytiszta
Fényvédelem: 3-90% között, 5-6 féle fényáteresztéssel a sötéttől a teljesen láthatatlanig.
UV védelem: 99%-os UV védelem

Biztonság: Üvegtörés esetén az üvegfólia a szilánkokat egyben tartja.

Gyárilag sötétített üveg

Hővédelem: A gyárilag sötétített üveg a látható fény tartományt szűri, de az infravörös tartományt nem.
Átláthatóság: Kristálytiszta
Fényvédelem: Egy sötétségben érhető el, általában 20% körüli fényáteresztéssel, ami gyerekeknél kevés, idősebb vezetőknél már sok.
UV védelem: Sötétítésük a pupilla kitágulását eredményezi, UV védelmük általában 40% körüli.
Biztonság: Üvegtörés esetén a szilánkok veszélyeztetik az utasok épségét.

Napfényroló/tappancs
Hővédelem: Csak korlátozottan szűri a látható fényt és az infravörös sugárzást.
Átláthatóság: Korlátozottan átlátható, de elhúzható.
Fényvédelem: Egy sötétséget biztosítanak, általában 30-40%-os lyukszerkezettel.
UV védelem: Sötétítésük a pupilla kitágulását eredményezi, UV védelmük általában 40% körüli.
Biztonság: Üvegtörés esetén részlegesen véd a szilánkoktól, de az üvegszilánkok beszállnak az utastérbe.